Labrador puppies: hoe maak je best een foto?
Labrador puppies: hoe maak je best een foto?
By: Labradors Yochiver, Categories: Puppies,Tips, Reacties uitgeschakeld voor Labrador puppies: hoe maak je best een foto?

Foto’s maken van je pup: hoe begin je eraan?

Het is niet eenvoudig goeie foto’s te maken van honden, en al zeker niet van doldwaas enthousiaste pups die er plezier in scheppen aan de cameralens te komen likken. Het vraagt veel geduld, geduld, geduld en tijd om puppies zo in beeld te krijgen dat er ook wel wat te zien is. *


Omdat het makkelijk is voor later bij dierenartsbezoeken, de nodige medische onderzoeken, shows én het de pups sociaal maakt, beginnen we bij Labradors Yochiver al heel vroeg met de pups te “showen”.


Gewenning en beloning

Wij beginnen met hen te laten wennen aan onze handen: we aaien de pups en plaatsen hen op een slipvaste ondergrond op tafel. Zodra de puppy zich comfortabel voelt (tip: het staartje maakt meer dan 40 heen-en-weerslaande bewegingen per minuut), kan je de pup met bvb. een stukje kaas verleiden om recht te staan. Bij volwassen honden is het dan weer belangrijk dat de fotograaf op dezelfde hoogte staat als de hond: foto’s vanuit kikker- of vogelperspectief kunnen een erg vertekend beeld geven. 


Beloon je pup met je stem, het snoepje is het lokmiddel en dient vooral om aan te snuffelen. Een pup die de hele tijd zit te kauwen en knabbelen toont niet zo mooi op foto: een mens die ribbetjes aan het oppeuzelen is, staat er ook niet bepaald flatterend op, niet?

Je pup belonen, geduldig blijven en oefeningen herhalen is 99% van het werk!

Als de pup even blijft staan, aai hem of haar dan zachtjes aan de zijkant van het lichaam. Het is best niet over het kopje te strelen omdat de kans dan bestaat dat de pup instinctief gaat zitten


Verwacht geen wonderen van je eerste oefening: enkele seconden mooi staan is al een hele prestatie voor een jong hondje!


Hoe moet je puppy staan op een foto?

  • Het is wat moeilijk uit te leggen, maar het komt erop neer dat een toeschouwer of fotograaf een mooi profielzicht heeft. Het hoofdje kijkt lichtjes omhoog zodat nek, schouders en ellebogen getoond worden.
  • De rug mag bol noch hol staan zodat de ruglijn zichtbaar is en het staartje zal – als de pup zich comfortabel voelt – flink naar achter wijzen. Als het staartje gekromd tussen de achterpootjes hangt, dan staat je pupje waarschijnlijk onder druk. Neem dan even wat gas terug en zorg eerst dat je puppie zich weer helemaal op z’n gemak voelt.
  • De achterpoten staan lichtjes naar achter en netjes parallel, net zoals de voorpoten: zo zijn de hoekingen van de achterhand zichtbaar.

Maar laten we het anders tonen met wat foto’s.


De fotoshoot

Dit was de eerste keer dat de puppies zich lieten showen: bij sommige pups ging dit wat beter dan bij andere, afhankelijk van of het pupje net wakker was dan wel geen honger had of net erg flink had liggen spelen met de broertjes en zusjes. 


Miss Marple Yochiver: beige labradorteefje

Beige labradorpup teefje

Miss Marple Yochiver


Marco Bolo Yochiver: zwart labradorreutje

Zwarte reu, labrador pup

Marco Bolo Yochiver


Malaika Yochiver: beige labradorteefje

beige teefje labradorpup

Malaika Yochiver


Mindy-Sky Yochiver: beige labradorteefje

beige labradorteefje pup

Mindy-Sky Yochiver


Mokka Yochiver: beige labradorteefje

beige labradorteefje pup

Mokka Yochiver


Matti Yochiver: zwart labradorteefje

zwart labradorteefje pup

Matti Yochiver


Milo Yochiver: beige labradorreutje

beige labradorreutje pup

Milo Yochiver


Mazzel Yochiver: beige labradorreutje

beige labradorreutje pup

Mazzel Yochiver


Monter Yochiver: beige labradorreutje

beige labradorreutje pup

Monter Yochiver

 

Natuurlijk hoeft je pup niet in showmodus te staan om mooie foto’s te krijgen, dat bewijzen onderstaande foto’s wel!

Beige labrador pup

Poseren? Veel te vermoeiend, man!

Labradors puppy zwart Yochiver 29 dagen oud

29 dagen oud

Labradors Yochiver Zwarte Puppy

36 dagen oud

Labradorpups Labradors Yochiver Noxa en Robin

Nika kijkt droevig zoals een Labrador dat kan

 

 

 

 

 

 

*we hebben het hier over puppies die niet slapen 🙂