U denkt eraan een labradorpupje in huis te halen?
U denkt eraan een labradorpupje in huis te halen?
By: admin, Categories: Tips, Reacties uitgeschakeld voor U denkt eraan een labradorpupje in huis te halen?

Even nadenken over een puppy

Mensen die goed hebben nagedacht over het in huis nemen van een labradorpup voor de komende 12 tot 15 jaar van hun leven begrijpen dat er best wel wat bij komt kijken. Soms twijfelen toekomstige baasjes of ze wel kunnen zorgen voor een pupje. Af en toe krijgen we erg specifieke vragen, waar we dan steeds eerlijk op zullen reageren. Deze kunnen altijd gestuurd worden via het contactformulier.

Af en toe zijn enkele vragen voor mogelijke Labradorfans nodig om hen goed te laten nadenken over het al dan niet in huis nemen van een Labrador Retriever. Het gaat dan over praktische zaken als huisvesting, budgetten voor verzorging, gezondheid, voeding, … Deze vragenlijst kan je ook opvragen via het contactformulier.

Ja, ik wil een puppy!

Ben je geïnteresseerd in een puppy en wens je te weten wanneer we bij Yochiver een nestje Labradorpups verwachten? Dan schrijf je best in op onze nieuwsbrief. Je kan hier inschrijven: let op, je krijgt een mailtje met daarin een bevestigingslink. Als je deze gemist hebt , kijk dan ook even je spambox na.

Met deze nieuwsbrief brengen we je dan op de hoogte als er nieuws is bij Yochiver. Dat betekent dat we een berichtje sturen als we een teefje laten dekken en natuurlijk als we puppies verwachten.

Soms is er wat pupgeduld nodig

Als we zeker zijn dat er pupjes zijn – na een echografie – openen we een “reserveringslijst” waarbij we tegelijkertijd vragen om een klein voorschot te betalen: dit doen we om iedereen nog eens goed laten na te denken. Dit is ook om te vermijden dat mensen zich inschrijven op de reservatielijst en zich plots toch bedenken zonder degelijke reden. Dit voorschot wordt niet terugbetaald. Indien blijkt dat er, na uw reservering, toch geen pupje ter beschikking is, is de keuze aan jou: dan, en enkel dan, kan je het voorschot terugkrijgen of beslissen om te wachten op een volgend nestje. In dat geval heb je bij een volgend nestje een streepje voor.

Anders nemen mensen namelijk jammer genoeg de plaats in van anderen die wel doordacht te werk gaan.  Indien je op de reserveringslijst staat ga je akkoord met onze selectieprocedure die we hieronder beschrijven.

Dit is hoe we het tot dit nestje deden. In de toekomst zullen geïnteresseerden sneller weten of ze in aanmerking komen voor een pup.

De datum van inschrijving op de reserveringslijst en je specifieke wensen in verband met je situatie en eventueel doel (gehoorzaamheidswedstrijden, jacht, hulphond, …) bepalen of we een puppy kunnen bezorgen. Natuurlijk willen we je zéker enkele keren ontmoeten: tijdens een goed gesprek kunnen wij zo beter inschatten wat voor pupje bij je past.

Selectie

Op de leeftijd van 6 weken wijzen wij  de pups toe aan de nieuwe eigenaars. Tijdens al die jaren (meer dan 30) hebben we vaak gezien dat puppy-kopers zich vooral laten leiden door het pupje dat naar hen toekomt.  Aangezien wij de pupjes 24/24 uur hebben zien groeien en evolueren zijn wij ervan overtuigd dat wij beter kunnen inschatten welk pupje precies bij jou past. Dit hoeft daarom niet het pupje te zijn dat toevallig goed wakker was toen jij je bezoekje bracht.

 

De pups worden gechipt, er wordt DNA afgenomen voor het bepalen van het DNA-profiel en we geven de puppies hun officiële naam voor de stamboom. Bij dit laatste vragen we ook de voorkeur voor die naam aan de nieuwe eigenaars. De roepnaam voor uw pup kan u natuurlijk altijd zelf kiezen. Voor de stamboom moeten we voor de naamgeving echter enkele regels van de Koninklijke Maatschappij Sint Hubertus volgen.

Joepie! Je puppy mag mee naar huis!

Op de leeftijd van ongeveer 8 weken kunnen de pups, na afspraak, afgehaald worden, meestal in de voormiddag. Natuurlijk werden de puppies tot dan regelmatig ontwormd, gesocialiseerd en hebben ze ook hun puppy-inenting gekregen. We zetten tijdens dit afhaalmoment een aantal tips en afspraken op een rijtje. En dan kan je volop beginnen genieten van je labradorpup in zijn nieuwe omgeving.

 

Na een paar weken verwachten we dat alle pups bij ons op bezoek komen. Dit is voor ons héél erg belangrijk. Wij kunnen dan zelf zien hoe de pups evolueren. We voorzien dan ook de mogelijkheid om ze hun definitieve inenting te laten krijgen. Natuurlijk staan we, ook nadat de pups vertrokken zijn, altijd klaar om vragen te beantwoorden en te helpen waar we kunnen: je puppy blijft voor ons altijd een Yochiver!