De pupjes kwamen nog eens op bezoek

Joepie!

Terugkomdag! Dat betekent: pupjes aaien, verhalen horen over hondjes die knorren onder een sofa, er in slagen te gaan lopen met de pantoffel van kind A en de broek van kind B zien als een rode lap.

Maar het is ook: heel erg veel mensen zien die eerst een beetje onwennig zich aan elkaar voorstellen, elkaars verhalen horen en na een tijdje vrolijk ervaringen uitwisselen.

Na een kort onderzoekje door de dierenarts van elk pupje stond Inge van Hondencentrum Intouch klaar om de puppies van Noxa en Scoter doorheen een korte sessie te leiden. Er was tijd om wat te volgen aan de lijn, te oefenen met de ‘Kom hier’ en om het helemaal leuk te maken waren er wat toestellen waar de hondjes (en sommige baasjes) door mochten kruipen.

Natuurlijk kon een kleine fotosessie niet ontbreken. Het zal iedereen vast opvallen hoe veel al onze kleine puppagadders gegroeid zijn in de laatste weken!

Wij vonden het alvast héél erg leuk om al onze pupjes (behalve eentje – veel sterkte met dat griepje, baasjes!) al eens terug te zien! We blijven uitkijken naar jullie verhalen, updates, foto’s en filmpjes!

 

Tot snel!

  • Prissy Yochiver, beige teefje labrador

Prissy aka het beige teefje zonder bandje

Dit beige labradorteefje blijft bij ons. Ze verrast ons elke dag met hoe snel ze dingen leert, enthousiast blijft en hoe lief en vrolijk ze is. In het nestje durfde ze al eens de andere hondjes plagen, maar ze werd evenveel teruggeplaagd.

Ze schiet al erg goed op met Google, de bruine reu: ze geniet ervan om hem stiekem in staart en oren te bijten als hij even wegkijkt. Schrik heeft ze dus ook zeker niet!

We zijn enorm blij met dit pupje, maar dat kunnen we ook zeggen van alle broertjes en zusjes van Prissy. Dit nestje was een plezier om te verzorgen. We hebben een erg goed gevoel bij elk van de families waar de pups zijn terecht gekomen en we hopen dat ze allemaal een fantastisch, lang en gelukkig leven kennen! Bedankt, pupjes!

 

Prissy Yochiver zittend op een stoeltje, een beige labradorpup van Labradors Yochiver
  • Zwart labradorteefje Pim Yochiver

Pim aka het zwarte teefje met het witte bandje

Het teefje dat erom bekend stond rustig en gestaag verder te eten, zelfs als de broertjes en zusjes al vrolijk in haar staart knabbelden. Rustig, maar zelfzeker banjerde Lola – zo zal ze genoemd worden – ook rond in de woonkamer met oa. Google.

Isabelle en Gert hebben er een koekje van een hondje bij in hun gezin!
Alle geluk gewenst!

Pim Yochiver aka Lola en Isabelle
  • Zwart labradorteefje

Pixy aka het zwarte teefje met het rode bandje

Van bij de start was dit zwarte labradorteefje makkelijk op te merken in het nestje: het stond steeds vooraan in de rij om opgepakt te worden. Zij liet zich zeker niet wegdrummen door haar stoere broertjes!

We zijn er zeker van dat Sanne, Pieter en de kindjes dit kleine elfje zullen verzorgen en in hun familie opnemen met al hun enthousiasme en goesting.
Veel succes samen!

Zwarte labradorpuppy Pixy Yochiver
  • Pippa Yochiver, zwart labradorteefje van Labradors Yochiver

Pippa aka het zwarte teefje zonder bandje

Dit lieve zwarte labradorteefje stond kwispelstaartend in de belangstelling. Ook deze keer bleek nomen est omen waarheid te worden: op vele van de filmpjes en foto’s slaagde ze erin de show te stelen van de andere pupjes, net zoals die andere Pippa in Buckingham 😉

We hopen dat de roddelpers haar nu even wat rust gunt zodat Emma en Wim volop kunnen genieten van elkaars aanwezigheid!
Jullie gaan dat goed doen!

Zwarte labradorpup Pippa Yochiver
  • Palola Yochiver, een beige labradorteefje met Nadine en Fred

Palola aka het beige teefje met het zwarte bandje

Bijna hadden we Adamo gevraagd om een ode voor haar te zingen, maar toen zagen we dat de naam net een tikje anders was. Maar dat maakte dit beige labradorteefje niet minder van koninklijken bloede. Palola – Lola voor de vrienden – slaagde er zelfs in om Google op de knietjes te dwingen als een echte monarch. 🙂

Nadine, Fréderic en hun kinderen staan voor een leuke taak!
Tonnen plezier samen!

Palola Yochiver, een beige labradorteefje met Nadine en Fred
  • Zwart Labradorteefje puppy België Perle Noire Yochiver

Perle Noire aka het zwarte teefje met het blauwe bandje

Dit zwarte labradorteefje was een valse trage, zo leek het soms. Zoals sommige mensen had ze na een dutje even nodig om wakker te worden, maar zodra haar spreekwoordelijke koffie binnen was, racete ze rond tussen haar broertjes en zusjes.

We zijn overtuigd dat Olivier, Ann en de kinderen Pippa – haar roepnaam –  af en toe een flinke kop koffie voor zullen schotelen, zwart natuurlijk 😉
We wensen jullie het allerbeste toe!

Ann, Olivier en Perle Noire Yochiver aka Pippa
  • zwarte labrador puppy van Labradors Yochiver uit België

Pongo Yochiver aka het zwarte reutje

Als één van de beide reutjes was het soms een stevige strijd tussen al dat vrouwelijke geweld. Maar hij liet zich niet van de wijs brengen en slaagde er steeds in om als een echte po(n)gostick als een van de eersten tot bij de melkbar, dan wel de puppypapbakjes te huppelen.

Bert en Sarah halen met Boris – zijn roepnaam – een rasechte teddybeer in huis: jullie gaan nog enkele warme wintermaanden tegemoet! 😉

  • Beige Labradorreu puppy
  • Beige labrador reu puppy Pearl Yochiver

Pearl aka het beige reutje

 

Net zoals het enige andere reutje, moest Pearl opboksen tegen de vrouwelijke overmacht. Met flink wat enthousiasme en vrolijkheid zorgde hij ervoor dat hij door iedereen graag gezien was en is, al bekijken wij hem natuurlijk misschien door een wat minder objectieve bril… 🙂

We kunnen er donder op zeggen dat Beau – zijn roepnaam- geen parel voor de zwijnen zal wezen bij deze twee ouders en hun kinderen! Geef er samen een flinke lap op!

Update: de familie liet ons al snel weten dat Beau eigenlijk een echte Marcel is. Hij werd dus herdoopt naar Marcel! 🙂

Beige labrador reu puppy

Eitjes rapen

Het is bijna Pasen. Dat betekent voor vele families chocolade eitjes rapen in de tuin samen met kinderen en kleinkinderen. Bij veel gezinnen loopt er een hond in diezelfde tuin. Dan is het opletten geblazen, want voor je het weet is je huisdier er met de voorraad paashazen en andere chocolade lekkers vandoor!
Dat is erg jammer voor de kinderen of kleinkinderen: al dat werk voor niks! Traantjes drogen en redden wat er te redden valt is dan de boodschap.
Maar het kan ook gevaarlijk zijn voor je hond…

 

Mijn hond lust chocolade. Hij vindt het toch lekker?

Je hond vindt érg veel dingen lekker.
Chocolade bevat theobromine en cafeïne. Dit zijn allebei stoffen die een behoorlijk grote impact hebben op zowel het zenuwcentrum als het hartritme van je hond. Wij, als mensen, kunnen af en toe een opkikker gebruiken, maar honden zijn enorm veel gevoeliger voor deze substanties.
Beeld je in dat je een liter straffe koffie gedronken hebt, er nog wat chocolade met hoog cacaogehalte bovenop wegsmult en dan afsluit met een stevige espresso. Je zal je hart voelen kloppen in je keel… Je hond zal dit al ervaren bij het eten van enkele brokjes donkere chocolade.

 

Maar is alle chocolade dan even gevaarlijk?

Nee, gelukkig. Als vuistregel kan je stellen dat des te hoger het cacaogehalte in de chocolade, des te gevaarlijker. Donkere, pure en meer kwalitatieve chocolade zal dus meer kwaad kunnen dan zogenaamde cacaofantasiën zoals bvb. Koetjesrepen. Witte chocolade bevat cacaoboter: dit kan minder kwaad, maar dit betekent nog altijd niet dat dit gezond is voor je hond: het bevat veel te veel suiker dan goed is voor je huisdier.

 

Mijn hond at chocolade. Wat moet ik nu doen?

Blijf rustig.
Kijk eerst na of er nog restjes in de muil zitten. Als je deze kan verwijderen, doe dit dan.
Weet je hoeveel je hond ongeveer heeft gegeten en wat voor type chocolade?
Als vuistregel kan je dit als gevaarlijke hoeveelheden beschouwen:
  • Zwarte of pure chocolade: 2 gram per kg lichaamsgewicht.
  • Melkchocolade: 10 gram per kg lichaamsgewicht.
Als je hond in de buurt van deze hoeveelheden komt, neem dan meteen contact op met je dierenarts. Afhankelijk van de symptomen, de chocolade en het volume zal je dierenarts je adviseren je hond te laten rusten en in de gaten te houden tot interventie van zijn kant.Meestal worden de symptomen van een chocoladevergiftiging merkbaar 2 tot 4 uur na de inname.
Merk je dat je hond een of meer van volgende symptomen begint te vertonen:
  • Braken
  • Diarree
  • Meer plassen dan normaal
  • Versnelde ademhaling
  • Koorts
  • Extreme nervositeit
  • Rillingen
  • Verhoogde hartslag
neem dan meteen contact op met je dierenarts. Probeer steeds te achterhalen wat voor type chocolade je hond heeft binnengekregen en de hoeveelheid.
Natuurlijk is het vooral belangrijk rustig te blijven: als je hond eens per ongeluk likt aan een paaseitje zal hij normaal geen hinder ondervinden.
Een bruine Labrador zoals Google er een is wordt ook wel eens chocolade genoemd, maar dat maakt hem natuurlijk niet schadelijk voor andere honden :)

Een bruine Labrador zoals Google er een is wordt ook wel eens chocolade genoemd, maar dat maakt hem natuurlijk nog niet schadelijk voor andere honden 🙂

Maar mijn hond wil meezoeken naar eitjes!

Je hond kan meedoen aan de zoektocht, onder begeleiding. Kook een doodgewoon kippeneitje en verstop dit voor hem. Hij zal met veel smaak en plezier dit snoepje binnenspelen. En je kinderen of kleinkinderen kunnen alle chocolade voor hen houden 😉
Dit artikel verscheen eerder op Gezondehond.be

Even nadenken over een puppy

Mensen die goed hebben nagedacht over het in huis nemen van een labradorpup voor de komende 12 tot 15 jaar van hun leven begrijpen dat er best wel wat bij komt kijken. Soms twijfelen toekomstige baasjes of ze wel kunnen zorgen voor een pupje. Af en toe krijgen we erg specifieke vragen, waar we dan steeds eerlijk op zullen reageren. Deze kunnen altijd gestuurd worden via het contactformulier.

Af en toe zijn enkele vragen voor mogelijke Labradorfans nodig om hen goed te laten nadenken over het al dan niet in huis nemen van een Labrador Retriever. Het gaat dan over praktische zaken als huisvesting, budgetten voor verzorging, gezondheid, voeding, … Deze vragenlijst kan je ook opvragen via het contactformulier.

Ja, ik wil een puppy!

Ben je geïnteresseerd in een puppy en wens je te weten wanneer we bij Yochiver een nestje Labradorpups verwachten? Dan schrijf je best in op onze nieuwsbrief. Je kan hier inschrijven: let op, je krijgt een mailtje met daarin een bevestigingslink. Als je deze gemist hebt , kijk dan ook even je spambox na.

Met deze nieuwsbrief brengen we je dan op de hoogte als er nieuws is bij Yochiver. Dat betekent dat we een berichtje sturen als we een teefje laten dekken en natuurlijk als we puppies verwachten.

Soms is er wat pupgeduld nodig

Als we zeker zijn dat er pupjes zijn – na een echografie – openen we een “reserveringslijst” waarbij we tegelijkertijd vragen om een klein voorschot te betalen: dit doen we om iedereen nog eens goed laten na te denken. Dit is ook om te vermijden dat mensen zich inschrijven op de reservatielijst en zich plots toch bedenken zonder degelijke reden. Dit voorschot wordt niet terugbetaald. Indien blijkt dat er, na uw reservering, toch geen pupje ter beschikking is, is de keuze aan jou: dan, en enkel dan, kan je het voorschot terugkrijgen of beslissen om te wachten op een volgend nestje. In dat geval heb je bij een volgend nestje een streepje voor.

Anders nemen mensen namelijk jammer genoeg de plaats in van anderen die wel doordacht te werk gaan.  Indien je op de reserveringslijst staat ga je akkoord met onze selectieprocedure die we hieronder beschrijven.

Dit is hoe we het tot dit nestje deden. In de toekomst zullen geïnteresseerden sneller weten of ze in aanmerking komen voor een pup.

De datum van inschrijving op de reserveringslijst en je specifieke wensen in verband met je situatie en eventueel doel (gehoorzaamheidswedstrijden, jacht, hulphond, …) bepalen of we een puppy kunnen bezorgen. Natuurlijk willen we je zéker enkele keren ontmoeten: tijdens een goed gesprek kunnen wij zo beter inschatten wat voor pupje bij je past.

Selectie

Op de leeftijd van 6 weken wijzen wij  de pups toe aan de nieuwe eigenaars. Tijdens al die jaren (meer dan 30) hebben we vaak gezien dat puppy-kopers zich vooral laten leiden door het pupje dat naar hen toekomt.  Aangezien wij de pupjes 24/24 uur hebben zien groeien en evolueren zijn wij ervan overtuigd dat wij beter kunnen inschatten welk pupje precies bij jou past. Dit hoeft daarom niet het pupje te zijn dat toevallig goed wakker was toen jij je bezoekje bracht.

 

De pups worden gechipt, er wordt DNA afgenomen voor het bepalen van het DNA-profiel en we geven de puppies hun officiële naam voor de stamboom. Bij dit laatste vragen we ook de voorkeur voor die naam aan de nieuwe eigenaars. De roepnaam voor uw pup kan u natuurlijk altijd zelf kiezen. Voor de stamboom moeten we voor de naamgeving echter enkele regels van de Koninklijke Maatschappij Sint Hubertus volgen.

Joepie! Je puppy mag mee naar huis!

Op de leeftijd van ongeveer 8 weken kunnen de pups, na afspraak, afgehaald worden, meestal in de voormiddag. Natuurlijk werden de puppies tot dan regelmatig ontwormd, gesocialiseerd en hebben ze ook hun puppy-inenting gekregen. We zetten tijdens dit afhaalmoment een aantal tips en afspraken op een rijtje. En dan kan je volop beginnen genieten van je labradorpup in zijn nieuwe omgeving.

 

Na een paar weken verwachten we dat alle pups bij ons op bezoek komen. Dit is voor ons héél erg belangrijk. Wij kunnen dan zelf zien hoe de pups evolueren. We voorzien dan ook de mogelijkheid om ze hun definitieve inenting te laten krijgen. Natuurlijk staan we, ook nadat de pups vertrokken zijn, altijd klaar om vragen te beantwoorden en te helpen waar we kunnen: je puppy blijft voor ons altijd een Yochiver!

Waarom een bench?

Veel hondenbezitters denken bij een bench, soms ook kamerkennel genoemd, aan iets negatiefs. Er wordt dan gedacht aan een ongelukkig zielepootje dat de ganse dag in een beperkte kleine ruimte met tralies moet zitten wachten tot hij er eindelijk eens even uitgelaten wordt om te eten of drinken of, als hij geluk heeft, even buiten mag.


Een bench moet echter gebruikt worden om zowel de Labrador als de baasjes zekerheid en rust te verschaffen en er voor te zorgen dat de lab bij de familie en bezoek kan zitten zonder ergernis of verveling voor zowel hond als mens.


Wat betekent dit voor je puppy?

Het pupje komt bij zijn nieuwe baasjes als hij of zij ongeveer acht weken oud is. Dit betekent dat hij of zij een nieuwe huisgenoot zal worden. Nu is het zo dat alle huisgenoten, na verloop van tijd, de huisregels moeten kennen en zich daar ook aan houden. Dat geldt dus ook voor het kwispelende labradorpupje.


Zo zullen er een aantal dingen zijn die absoluut niet mogen. We denken dan bijvoorbeeld aan:

  • niet bedelen,
  • niet kauwen aan de stoelpoten,
  • niet in de speelkamer van de kinderen komen,
  • niet op de sofa van oma gaan liggen (dit geldt ook voor opa),
  • etc …

Iedereen kan dit lijstje aanvullen of er items uit verwijderen naargelang de eigen situatie.


Het is duidelijk dat de pup deze regels zal moeten aanleren. Ze eens voorlezen zal geen enkel nut hebben. Door de aandacht van de baasjes en het telkens consequent duidelijk maken aan de pup van wat niet mag (al de rest mag) zal de deugniet stilletjesaan begrijpen wat kan en niet kan. Ook zindelijkheidstraining heeft hierin zijn plaats.


Het is quasi onmogelijk om zo’n snel en onderzoekend ding als een puppie 24/24 en 7/7 in het oog te houden. Dat zou al snel leiden tot overmatig bezoek aan sommige gespecialiseerde dokters, voor de baasjes welteverstaan.


Is de bench een hulp?

Inderdaad, bij de opvoeding kan die bench een grote, welkome hulp zijn.


Dank zij het juiste gebruik van de bench kunnen we veel negatief gedrag voorkomen, zodat we dit niet hoeven te bestraffen. We moeten er voor zorgen dat de pup, en later ook de volwassen hond, zich prettig voelt in de bench. Zo zal je Labrador er graag zelf in gaan rusten of er zonder problemen op bevel in vertoeven.
Dit laat dan toe om de lab zowel ’s nachts als overdag, wanneer hij niet kan gecorrigeerd worden als hij iets fout doet en een correctie nodig is, met een gerust geweten in de bench te laten. Dit kan dan zelfs als hij zich prima aan de huisregels houdt: de bench is namelijk geen straf, maar een plaats om tot rust te komen!


Waar en wanneer?

De ruimte waar de bench zich bevindt kan bijna overal zijn. De pup zal de bench immers als zijn slaap- en rustruimte beschouwen en er ook zonder problemen in slapen op het ogenblik dat de bench van kamer verandert. Dit maakt het ons makkelijker om later de Labrador mee op vakantie te nemen, of bij vrienden op bezoek te gaan of je hond van de living naar de keuken of ergens anders mee te nemen…. Dat weekendje uit wordt daardoor geen ramp met kapotgebeten stoelpoten of losgerukte kabels en dergelijke.


Ook oudere honden, zeker als ze iets minder goed te poot zijn, trekken zich graag terug in de bench. Ze zijn er zeker van dat ze niet per ongeluk omvergelopen kunnen worden en kunnen er dicht bij hun baasjes rustig liggen, zonder gestoord te worden.


Een bench kan dus beschouwd worden als een verplaatsbaar, praktisch nest waarin de hond zich prima thuis voelt en waardoor de eigenaar zich ervan verzekert dat er geen “onverwachte” dingen kunnen gebeuren. Zowel het baasje als de Labrador voelen zich comfortabel en rustig.


Hoe wennen aan de bench?

Wanneer de pup bij de nieuwe eigenaar komt dient men te starten met de benchtraining. Dit geldt natuurlijk ook voor een volwassen hond die geen benchtraining heeft gehad.


Je zet de bench in de ruimte waar je (voorlopig) wil dat de hond verblijft met het deurtje open. Zorg ervoor dat je wat lekkers in de bench legt. Dit doe je natuurlijk als hij het ziet. Je legt het snoepje dan ook in zicht. Het is nu NIET de bedoeling de hond te lokken of hem in de bench te duwen. Dit zou een averechts effect kunnen hebben!


Denk eraan dat we trachten om positief te trainen. Je Labrador heeft een erg goede neus en de ogen werken ook zoals het hoort: je lab zal, uiteindelijk, nieuwsgierig als hij is, wel eens gaan snuffelen aan wat er ligt en het er willen uithalen. Als hij dat gedaan heeft, herhaal je deze oefening een paar keer.


Na een paar keer zal je merken dat hij gaat zitten wachten (misschien al aan het deurtje van de bench of er zelfs in) op dat lekkere spul. Zodra hij dit doet, is het moment aangebroken om het eetbakje (mét eten) in de bench te plaatsen en het daar te laten opeten. Dit doe je best met het deurtje open.


Na enkele keren deze oefening te herhalen, sluit je het deurtje en ga je even weg. Je zorgt er wel voor dat je terug bent vooraleer je Labrador zijn eten helemaal op heeft, zodat hij ziet dat je het deurtje steeds weer opendoet. Dat kan je ook doen door hem iets lekkers te geven (lekker kauwspul), het deurtje dicht doen, even weg te gaan en dan weer terug te komen en het deurtje te openen.

Noxa en Tinka

Het is geen bench, maar het maakt wel duidelijk dat honden niet altijd zoveel plaats nodig hebben 🙂


Breng hem iedere keer als hij gaat slapen naar zijn bench. Als hij er zelf niet naartoe gaat, begeleid je Labrador er dan naartoe. Geef je lab wat om op te kauwen en sluit het deurtje. Hij zal dat laatste beetje energie gebruiken om zijn kauwtje te bewerken en dan in slaap vallen.


Zorg ervoor dat je, zodra hij wakker wordt, je vriendelijk pratend met een lichte, hoge stem naar hem toegaat en het deurtje opent.


Het is belangrijk dat je het deurtje opent vooraleer hij begint te zeuren, janken of blaffen. Anders loop je het risico dat hij “het zeuren” met “het openen van het deurtje” zal associeren. Dat zou al je eerder geleverde inspanningen nutteloos maken en je zou de doelstelling voorbijschieten.


Het is belangrijk je Labrador in deze beginfase GEEN uren na elkaar in de bench te stoppen!


Wat voor bench?

Er zijn verschillende soorten kamerkennels in de handel. Er zijn de kennels die mee het vliegtuig opmogen en de kennels uit ijzer traliewerk. Het voordeel van deze laatste is dat ze meestal makkelijk opplooibaar zijn en zo kunnen meegenomen worden.


Als je kiest voor een vliegtuig- of flykennel, kies dan zeker eentje die ruim genoeg is. Je kan beter, zolang je Labrador nog een pup is, je kennel verkleinen. De maten van de fly-kennel voor een labrador zijn ongeveer de volgende:

  • Hoogte : 70 cm
  • Breedte : 65 cm
  • Lengte : 90 cm


DENK ERAAN: Een bench mag nooit gebruikt worden als straf en men mag ook nooit straffen als je Lab in de kennel zit.

Iedereen die al eens een poging heeft gewaagd kleine dieren of kleine mensen te fotograferen weet dat dit heel erg eenvoudig klinkt, maar het allesbehalve is. Maar, elke keer weer verbazen we ons erover hoe vlot de pups zich op een tafeltje laten plaatsen, en hoe flink ze (even) blijven staan.

 

Ok, het staartje blijft misschien wat te veel kwispelen nu en dan om een perfecte foto te nemen, of het snoepje moet net op dat moment aangevallen worden, of er is plots een veel interessantere schaduw die ze opmerken, maar over het algemeen laten onze pupjes zich deze aandacht welgevallen. 🙂

 

In première, de puppies van Tinka en Scoter mét hun namen, gekozen door hun nieuwe families! Wat hun roepnamen worden, dat weten we jullie een volgende keer te vertellen! Alle foto’s kan je nog steeds hier vinden.

 

Obi Yochiver

Obi Yochiver

Odet Yochiver

Odet Yochiver

Ona Yochiver

Ona Yochiver

Onala Yochiver

Onala Yochiver

Oninja Yochiver

Oninja Yochiver

Onzewoefi Yochiver

Onzewoefi Yochiver

Ophelia Yochiver

Ophelia Yochiver

Oreo Yochiver

Oreo Yochiver

Ouna Yochiver

Ouna Yochiver

  • Labrador Pup Tinka Yochiver van Labradors Yochiver uit België
  • Labrador Pup Tinka Yochiver van Labradors Yochiver uit België
  • Labrador Pup Tinka Yochiver van Labradors Yochiver uit België
  • Labrador Pup Tinka Yochiver van Labradors Yochiver uit België
  • Labrador Pup Tinka Yochiver van Labradors Yochiver uit België
  • Labrador Pup Tinka Yochiver van Labradors Yochiver uit België

en ze doen het erg goed! De negen puppies eten goed, slapen veel en laten van zich horen op de gepaste momenten. Hun gewicht is sinds de geboorte gemiddeld 180 gram omhoog gegaan, wat normaal is.

 

Tinka heeft na haar bevalling natuurlijk even moeten wennen, maar haar moederinstinct is erg goed ontwikkeld: ze doet het uitstekend. Ze verzorgt de pups zoals het hoort, geeft  én ze verzorgt zichzelf ook goed door goed te eten, te drinken en nu en dan even bij ons langs te lopen voor een aaitje.

 

Na hun dagelijkse weging zijn ze even snel voor de lens gaan liggen. We proberen regelmatig een nieuwe update te posten: hou het hier of via onze facebookpagina in de gaten!

 

 

 

 

 

We hebben heel erg leuk nieuws: de echografie van Katinka Yochiver heeft uitgewezen dat we 6 pupjes mogen verwachten! Dat vinden wij heel erg leuk!

Heb je vragen over deze puppies, dan mag je ons natuurlijk een bericht sturen via ons contactformulier op de website.

In deze blogpost kan je wat informatie vinden over de toekomstige vader en moeder van de labradorpupjes.

Tinka Yochiver

Tinka Yochiver

Hou verder onze facebookpagina, deze website of je mailbox in de gaten: zodra de labradorpups er zijn, brengen we je op de hoogte! Als je inschrijft op de nieuwsbrief, krijg je een e-mail zodra we nieuws hebben.

Schrijf je in
  • Neymar Yochiver, zwarte labrador retriever reu pup

Ondertussen zijn de pups van Noxa en Robin ongeveer een dikke drie weken het nest uitgevlogen. We horen regelmatig van de baasjes dat alles behoorlijk vlot lijkt te verlopen. Daar zijn we natuurlijk heel erg blij om!

 

Van het baasje van Neymar kregen we onderstaande foto’s doorgestuurd. Neymar weegt ondertussen 11 kilo en is een flinke reu in wording. Zijn baasje houdt een erg leuke blog bij over het opvoeden van deze puppy: je zal snel merken dat het niet altijd even makkelijk is.

 

Aan iedereen die een pup heeft, volgen die blog! Aan iedereen die erover denkt een pupje aan te schaffen: idem! Hier vind je de link.

 

 

Nog een bedankje aan Carl Lapeirre die de prachtige foto’s van Neymar genomen heeft! Hier vind je zijn website.


Neymar Yochiver, zwarte labrador reu puppie Neymar Yochiver, zwarte labrador reu pupje Neymar Yochiver, zwarte labrador reu puppy Neymar Yochiver, zwarte labrador reu pup

Meer woorden zijn er niet nodig, maar ongelooflijk schattig zijn ze toch al wel, deze Labradorpups. 🙂 Geniet van deze eerste video!

 

Het is zover! Het langverwachte nestje van Noxa en Robin is er.
Op 5 juli kwamen de puppies ter wereld. De bevalling verlies behoorlijk vlot . Noxa toonde zich meteen een lieve en zorgzame moeder voor haar pups.

 

Zoals voorspeld zijn er enkel zwarte pups: 5 zwarte labradorteefjes en 3 zwarte labradorreutjes.

Zwarte labrador puppies geboren op 5 juli bij Labradors Yochiver

Noxa en enkele van haar pupjes

Zwarte labrador puppie geboren op 5 juli bij Labradors Yochiver

Puppies rusten op mama’s poot

Als je interesse hebt in een pupje van dit nestje én hen wil bezoeken, wil je ons dit dan even laten weten met wat data en uren, vanaf 25 juli? Zo kunnen we contact met je opnemen om een afspraak te maken zodra de pups wat ouder zijn: we gunnen Noxa en haar puppies nu de rust die ze nodig hebben.

 

We zullen de site regelmatig updaten met video’s en foto’s: vind ons leuk op Facebook en schrijf je in op onze nieuwsbrief. Zo kunnen we je snel op de hoogte brengen.

 

Tot snel!
Rita, Etienne, Noxa en de pups.

  • Noxa, een beige labradorteef van fokker Labradors Yochiver in België
  • Noxa, een beige labradorteef van fokker Labradors Yochiver in België
  • Noxa, beige labradorteef van Yochiver
  • Noxa, een beige labradorteef van fokker Labradors Yochiver in België
  • Noxa, een beige labradorteef van fokker Labradors Yochiver in België
  • Noxa, een beige labradorteef van fokker Labradors Yochiver in België

Nog enkele dagen nagelbijtend aftellen en dan is het zover: de puppies van Noxa komen ter wereld! Wij, Rita en Etienne, kijken er enorm naar uit. Noxa doet het erg goed, is nog steeds even vrolijk en altijd klaar om even mee te spelen. Ook de obligate poses voor de lens laat ze zich rustig welgevallen.

 

 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief en Facebookpagina! We proberen jullie zo snel als mogelijk updates te bezorgen als de pups op de wereld komen!

  • Noxa, beige labradorteefje van de Yochiverkennel in België
  • Noxa, beige labradorteefje van de Yochiverkennel in België
  • Noxa, beige labradorteefje van de Yochiverkennel in België
  • Noxa, beige labradorteefje van de Yochiverkennel in België
  • Noxa, beige labradorteefje van de Yochiverkennel in België
  • Noxa, beige labradorteefje van de Yochiverkennel in België
  • Noxa, beige labradorteefje van de Yochiverkennel in België
  • Noxa, beige labradorteefje van de Yochiverkennel in België

Zelfs met een flink buikje vindt Noxa, onze beige Labradorteefje dat een nestje verwacht begin juli, tijd om even voor de lens te staan. Met 6 weken zwangerschap achter de rug, is ze nog steeds haar vrolijke zelf.   Wil je op de hoogte blijven van de zwangerschap en de geboorte van de puppies? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief. Dat kan je hier. Je bent meer dan welkom om contact met ons op te nemen als je vragen hebt of meer informatie over de Labrador puppies wil.

Op 7 en 8 mei werd onze Noxa (Barrati Herbu Zadora) op natuurlijke wijze gedekt door Robin (Withara’s Sarahs Lovely Robin).

Een echografie toonde aan dat Noxa puppies draagt! Wij verwachten dus pups rond 9 juli. We zullen de mensen die een beige pup wensen moeten teleurstellen ondanks het feit dat onze Noxa zelf beige is. Blijkbaar vererft Robin enkel zwart: we verwachten dus enkel zwarte puppies, maar natuurlijk blijven het wel echte Yochiverlabradors! De pups worden DNA-gecertifieerd.

Als je  meer wil weten over de kleurvererving bij de Labrador mag je ons een berichtje sturen.

 

Withara's Sarahs Lovely Robin

Withara’s Sarahs Lovely Robin

 

Wat informatie over de vader:

German Champion Withara’s Sarahs Lovely Robin  [VDH and LCD] Europasieger 2008

Vader: CH Waifins Wing and A Prayer
Moeder: CH Withara’s Pepper from Sarah with Love
Geboren op 28/08/2005
HD A  ED 0 – 0   PRA/Cat.vrij   27-09-2012
DNA profiel geregistreerd
Optigen A [normaal/vrij]

Beige labrador retriever bitch

Noxa, BARATTI HERBU ZADORA

 

Wat info over de moeder:

Baratti Herbu Zadora

Vader: Tabatha’s Burly
Moeder: Garonna Herbu Zadora
Geboren op 10/12/2011
HD B1 30/04/2014
Volledig oogonderzoek, alles normaal 07/08/2013
Fokcertificaat verkregen bij Sint-Hubertus met kwalificatie Uitmuntend

Heb je interesse in een pupje? Heb je vragen? Neem dan contact op met ons, we proberen al je vragen te beantwoorden.

Wil je in de toekomst zeker zijn geen updates te missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief! We beloven je niet te spammen.

Puppies spelen graag.  Het liefst lopen ze achter je aan om dan in je schoenen of broekspijpen te happen.

 

Voor een pupje is bijten heel erg normaal. Hij verkent alles met zijn bekje, tanden, tong en neus. Al spelend met zijn nestgenootjes gebruikt hij voortdurend de tandjes. Simpel gesteld:maak je geen zorgen! Een pupje dat bijt vertoont normaal gedrag. Het is een manier van spelen en de wereld verkennen. Ze leren zo wat kan en niet kan en ontdekken wat een sociale structuur is. Het is hun manier van spelen en reageren. Maar, natuurlijk zijn wij, en iedereen in het gezin, niet blij met deze scherpe aandacht. Wij nemen niet deel aan hun achtervolgingsspelletjes en zullen al zeker niet terugbijten. Daarom moeten we de puppy leren dat ze ons niet mogen bijten, zelfs al is het als een onderdeel van een spel bedoeld.

 

Als pups bij het spel (te hard) bijten zullen de normale hondenslachtoffers reageren door luid te janken. Je kan dit vergelijken met onze ‘AUW!’. Hierdoor wordt het bijtende pupje verwittigd dat hij te fel te keer gaat en dat hij zich moet beheersen. Als hij daar geen gevolg aan geeft, zal hij gestraft worden. Meestal is een tussenkomst van de moeder al voldoende, eventueel zal ze hem ook terechtwijzen. Andere pups zullen hem links laten liggen, zelfs wat negeren. Zo wordt het pupje een ‘goed gedrag’ aangeleerd.

 

De pups worden rond de leeftijd van 6 weken gespeend. De moeder ziet hen minder en minder: ze zal dus ook minder de corrigerende rol vervullen. Aan de andere kant krijgen de puppies net nu meer en meer energie en kracht.

 

Bij hun nieuwe baasjes zorgen pupjes wel eens voor een probleem door hun bijtspeelgedrag. Ze hebben immers nog niet alles geleerd en beseffen niet dat ze ons al spelend pijn kunnen doen. Daarom is het zo belangrijk dat wij de rol van de moeder innemen en de pups leren om zich te beheersen. Zoals altijd bedoelen we met leren: door ons eigen consequente en verstandige gedrag moedigen we de pup aan om het steeds beter te doen.  

 

Tijdens de bezoekjes vertellen we aan nieuwe baasjes dat je al kan beginnen met duidelijk te maken dat de pup je pijn doet door het slaken van een pijnkreet (onze AUW) als je pupje bijt, zelfs als het eigenlijk geen pijn doet. Je moet consequent zijn: je pupje af en toe wel toelaten te spelen met je mouw of broekspijp of eens knabbelen op je vinger ‘omdat het schattig is’ is geen verstandige zet. Als je de pup iets laat doen als hij jong is, dan zal hij niet begrijpen waarom het verkeerd is als hij enkele jaren ouder, sterker en vele kilo’s zwaarder is. Wil je iets later niet, dan laat je het nu nooit toe!

 

Wijzelf werken hard om onze pups het bevel ‘rustig’ aan te leren. Dat doen we bijvoorbeeld als we ze gaan eten geven, zelfs als we ze in of uit de puppyren laten. We geven de pups een brokje van hun eten  als ze ‘rustig’ zijn. Dit aanleren gaat vrij snel. Ze gaan dan ook al snel ‘zitten’ en wachten op het brokje.

 

Dit vraagt natuurlijk geduld, herhaling en doorbijten van ons als baasjes. Je moet niet verwachten dat je pup dit doet vanaf dag één, maar als je dit blijft herhalen, zal je plots merken dat je consequente gedrag een positieve en rustgevende invloed heeft op jouw pupje en hij het gedrag vertoont dat jij wenst. Zodra je pup dergelijk bevel kent, is het zaak om zodra hij aanstalten maakt om te bijten, of de tandjes al gebruikt, het rustbevel te geven.

 

 

Soms is het nodig om rechtstreeks het ‘bijtwerk’ aan te pakken. Maar hoe doe je dit? Er zijn verschillende manieren. Wij doen het als volgt: je houdt met je ene hand je pup goed vast met zijn nekvel (zoals we vertelden doet de moeder dat ook – als zij wil bestraffen dan schudt zij zachtjes hiermee). Met de andere hand houden we hem een brokje voor dat hij niet kan pakken. Als hij dan gaat bijten laat je je pijnkreet naar keuze horen en trek je de pup weg van de hand met het brokje. Als het pupje rustig snuffelt, zonder tanden te gebruiken, bied je het brokje aan. Tegelijkertijd gebruik je het woord dat je gekozen hebt om hem ‘rustig’ te leren worden. Wij zeggen simpelweg ‘rustig’. Doe dit steeds met zachte en kalme stem.

 

Als je pupje tijdens het spelen te wild wordt, kan je op deze manier te werk gaan: het brokje in de buurt houden en belonen zodra hij rustig is. Als het niet lukt om je pupje te laten kalmeren, dan kan je het spelletje stopzetten. Dat is een bestraffing voor de pup en moet enkel als het niet lukt.

 

In deze opgroeifase is het belangrijk, zoals we aan al onze pupbaasjes vertelden, dat je steeds in de buurt bent als je pup in het gezelschap is van een kind of iemand die geen hondervaring heeft. Puppytandjes zijn kleine naaldjes: in een reflex zullen velen bv. hun hand terugtrekken. Hierdoor kunnen ze zichzelf verwonden en ook het pupje pijn doen. Blijf steeds rustig en probeer het pupje af te leiden  met een speeltje. Je kan bvb lichtjes blazen in de neus van het hondje waardoor hij de zijn bekje zal openen. Je kan de corrigerende rol van de moeder vervullen door rustig het nekvel vast te nemen en even te schudden.

 

Brullen, slaan en andere gewelddadige uitingen keuren wij altijd en overal ernstig af: het gaat om een pupje dat wil spelen. Communiceer dit ook zo aan kinderen en bezoekers en leg uit dat het wel eens kan gebeuren dat je pup probeert te knabbelen. Voorkomen is altijd beter, maar hopelijk kan iedereen die wel eens een kleine knabbel van een pup heeft ervaren met deze tips aan de slag om dit op een rustige en aangename manier af te leren.

 

 

Heb je nog vragen? Neem dan contact op via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@yochiver.be.